Kúpiť bandáže a ortézy – e-shop

Sprievodca výberom
bandáží a ortéz


Bandáže a ortézy  >  Ako vám pomôže ortéza na rameno?

Ako vám pomôže ortéza na rameno?

S bolesťou ramena sa môžete stretnúť pri hraní volejbalu, tenisu, squashu aj pri ďalších športoch. Medzi najčastejšie problémy spojené s ramenom patrí vykĺbenie alebo zápal.

Ortézy na rameno

Od akejkoľvek bolesti ramena vám pomôže elegantná ramenná ortéza. Zafixuje kĺb, a tým vás doslova vráti do hry. Ortézu na rameno ľahko navlečiete, pretože je anatomická, a zredukujete tak bolesť pri natiahnutí alebo namáhaní ramena.

Ortéza na rameno tiež podporuje liečbu artritídy a burzitídy. Každá ortéza je vybavená nastaviteľným zapínaním a popruhami, ktoré stláčajú ramenný kĺb a odbúravajú bolesť.

Vďaka moderným materiálom budete mať rameno v teple aj v potrebnej kompresii, a pretože je ľahká, znesiete ju aj pri dlhodobom nosení.

Ortézy na rameno vyberajte z veľkostí S, M, L (podľa obvodu bicepsu). Trh ponúka značky McDavid, Thuasne, Shock Doctor a ďalšie.

A čo údržba ortézy na rameno? Zvyčajne jednoduchá: vyperte ortézu v šetrnom pracom prostriedku, poriadne ju opláchnite a nechajte voľne uschnúť.

Okrem ramenných ortéz si vyberte aj ďalšie pomôcky

  • Kolenné ortézy - držiace koleno v správnej pozícii, pomáhajúce predísť zraneniam, obmedzujúce vibrácie a chrániace kĺb pred nárazmi.
  • Členkové ortézy - používané hlavne pri ľahších zraneniach a výronoch, artritíde, zápalu šliach a burzitíde, udržujúce členok v optimálnej pozícii a teple, minimalizujúce bolesti a urýchľujúci liečbu.
  • Ortézy na zápästie - pomáhajúci fixáciou pri kostných, väzivových a svalových poraneniach, pri zápalových ochoreniach šliach, reumatickej artritíde, vyvrtnutiu zápästia a operáciách na karpálnom tuneli.
  • Lakťové ortézy - pre športovcov, ktorým hrozí pád na lakeť (predovšetkým pre basketbalistov, golfistov či tenistov), k preventívnemu spevneniu lakťa, na zmiernenie zápalovej bolesti alebo k rekonvalescencii po zranení lakťového kĺbu.

Ortézy pre spevnenie rôznych kĺbov a svalov oceníte ako prevenciu úrazov aj pri doliečení. Pohodlne ich nakúpite v e-shope, kde môžete využiť sprievodných služieb vrátane zákazníckeho chatu.

Netrápte sa bolesťami a vyberte si ešte dnes tú najlepšiu ortézu s jednoduchým doručením a možnosťou vrátenia do 30 dní.

Zdieľajte článok



Odporúčame bandáže a ortézy






Ďalšie novinky

Ako vám pomôže ortéza na rameno?

S bolesťou ramena sa môžete stretnúť pri hraní volejbalu, tenisu, squashu aj pri ďalších športoch. Medzi najčastejšie problémy spojené s ramenom patrí vykĺbenie alebo zápal.

Ako vám môže pomôcť magnetická bandáž kolena

Bandáže a ortézy kolena spevňujú kĺby športovcov i bežných užívateľov. Používajú sa ako prevencia, po zranení, pri športe zaťažujúcom kolená či pri ochoreniach kĺbov. Významné miesto si medzi nimi vydobyli magnetické bandáže.

Veľký prehľad ortéz

Každý športovec ocení ortézy na spevnenie kĺbov a svalov - ako prevenciu úrazov aj pri rekonvalescencii. Dômyselne navrhnuté ortézy dnes kúpite doslova na všetko: na koleno, členok, zápästie, rameno či lakeť.

Ako používať tejpovacie pásky

Priedušné elastické tejpovacie pásky, ktoré neprepúšťajú vodu, ochraňujú športovcov i bežných užívateľov pred každodenným preťažovaním  a stuhnutím svalov. Odstraňujú bolesť a sú aj prevenciou a liečbou úrazov.

všetky novinky